Egzotyczne drinki z latynowskiego Passoa!
Likier Passoa to alkohol pochodzący z gorącej Brazylii wyrabiany z owoców marakui oraz czerwonych jagód i cytrusów. Można z niego śmiało przygotowywać egzotyczne drinki, które sprawią, że poczujemy się jakbyśmy przybywali na gorących wyspach Barbados czy Puerto Rico
Ma on jasno czerwony kolor i odświeżający smak. Alkohol ten znakomicie można połaczyć nie tylko z sokiem pomarańczowym i jabłkowym, ale zrobic z niegp przepyszne drinki i koktaile.
Same owoce marakui, z których robiony jest ten alkohol są hodowane w krajach Ameryki Południowej (Brazylia, Argentyna, Paragwaj), stąd ich egzotyczny i niesamowity smak.
Owoce marakui zjada się na surowo wraz z pestkami lub bez nich. Poza tym są one też wykorzystywane nie tylko jako główny skladnik likieru Passoa, ale również do produkcji jogurtów, soków, lodów.
Marakuia ma kleisty, galaretowaty i orzeźwiający miąższ o smaku słodko-kwaśnym.
Wybrane drinki z Passoa:
Viva Passoa
40 ml Passoa
Sok pomarańczowy
Lód
Passoa on the beach
20 ml Passoa
20 ml BOLS Vodka
Sok pomarańczowy
Sok porzeczkowy
Lód
Caipi Passoa
40 ml Passoa
Cząstki limonki
Brązowy cukier
Kruszony lód
Passoa latina
40 ml Passoa
20 ml Rumu
Sok ananasowy
Odrobina soku pomarańczowego
Lód